dilluns, 7 de gener del 2013

Les aventures de Tintín - El secret de l'unicorn

UBISOFT, Barcelona. Les aventuras de Tintín- El Secreto del Unicornio.

Ubisoft 2011. PEGI 12. Plataforma N3DS. Hores de joc 10.



Ubisfot Barcelona, és una xicoteta filial de la desenvolupadora francesa UBISOFT. Esta, amb sede en Sant Cugat del Valles, va començar la seua carrera per l'any 1998 i son coneguts per desenvolupar jocs i perifèrics per diferents consoles. Entre les obres més conegudes d'esta filial es poden trobar jocs com : La franquícia Monster, Your Shape (Wii), el que es comentarà Les aventures de Tintín . El Secret de l'Unicorn (N3DS*) o l'últim per la nova consola de Nintendo WiiU Sports Conection.

Com és normal, amb l'estrena d'una pel·ícula basada en un còmic d'èxit, les desenvolupadores de videojocs aprofiten l'oportunitat per poder agafar un tros del pastís fent un videojoc basat en esta. I pot ser molt dolent o una obra d'art, que de segur que no passa desapercebut.

Tintín i les seues aventures. Per a qui no conega a este personatge, Tintín està considerat (inclús en estos dies) com un dels millors còmics d'aventures de l'anomenat noveau art. Una mena de periodista un poc peculiar, acompanyat sempre de diversos i característics personatges com: El seu gos Milú, el capità Haddock, els policies Hernàndez i Fernandez, etc. Sempre ben acompanyat es ficarà de ple en apasionants aventures plenes d'imaginació tretes del dibuixant Herge (Georges Prosper Remi). Com no, Tintín està ple d'admiradors com de gent que l'odia. Però el que si que queda clar, és que a ningú el deixa indiferent.

En el cas del joc per Nintendo 3DS, l'historia és la mateixa que trobem a la pel·lícula. Tintín compra una rèplica d'un vaixell (l'unicorn) el qual dins seu alberga unes dades per trobar un tresor. Sense voler, Tintín s'endinsarà en tota classe d'aventures, on coneixerà al seu inseparable company El Capità Haddock.

Gràficament, el joc no decepciona gaire. Els personatges estan molt ben definits en un ambient bidimensional. Els moviments, de vegades, poden recordar als jugadors més veterans a jocs clàssics com Prince of Persia o Flashback. Els escenaris no son pobres, tot el contrari. La seua riquesa amb els detalls i la bona utilització del sistema 3D estereoscòpic de la consola, fan que jugar a aquest joc siga una delicia visual per a qualsevol jugador.
El problema ve amb les cinemàtiques. Tot i que utilitzen mol bé el factor de la tridimensionalitat, les imatges estàtiques (moltes vegades poc definides) amb un poc de moviment (de vegades res), donen la sensació de que l'estudi no ha posat molt d'entusiasme fent estes escenes.Molts jugadors ho trobaran bé (sobretot l'aparença de vinyetes) però altres jugadors les escenes cinemàtiques son tan importants com les parts jugables.
Llevat alguns detalls gràfics, el joc pot deixar molt bon sabor de boca a qualsevol. El joc dóna diferents personatges que el jugador utilitzarà a mesura que el joc ho requerisca i dins d'este, no s'haurà de fer sempre el mateix. Tot i que el sistema de joc principal son les plataformes i la cerca de diversos objectes amagats per els diferents escenaris, es trobaran escenes de vol, de busseig inclús un simulador de espasa a l'estil del joc Red Steel (Wii).

La jugabilitat és correcta i precisa quasi sempre. Els escenaris de plataformes a dia de hui, no tenen cap misteri per als desenvolupadors de jocs. L'avió, és molt fàcil de fer-lo volar i disparar i el control és precís i suau. L'únic en que el jugador pot frustrar-se un poc, és en els duels de espases. El comandament que es fa mitjançant la pantalla tàctil, no és gaire precís. Falla contínuament i pot ser que siguen els únics nivells on el jugador pot perdre més d'una vida i de forma continua. Llevat això, els trencaclosques, l'acció amb els enemics, etc no és gaire difícil i fa que el jugador no es quedi encasellat.

La música... poc es pot dir. La mateixa que a la pel·lícula. Creada i dirigida per John Williams i amb adaptació a la portàtil molt correcta, sobretot si el jugador fa ús d'uns auriculars.

En conclusió. Les aventures de Tintín - El Secret de l'Unicorn, és un joc que com els còmics pot ser molt criticat o molt alabar. El que si que es pot dir, és que si al jugador no li agrada este personatge, és molt probable que ni el comprarà ni el jugarà. Llevats els gustos de cada jugador, el joc va dirigit a un públic més casual que per als jugadors més experimentats. Estos últims tindran la sensació d'estar fent sempre el mateix al llarg de tot el joc. Tot i que és divertit i variat, arriba a un punt on es continua jugant tan sols per conèixer l'historia. No ofereix cap repte.

Què diferencies existeixen amb les versions de sobretaula? Bàsicament, gràfics millorats en alta definició i tridimensionals però la mateixa diversió. L'únic per el que val la pena comprar esta versió abans que les de PS3o XBOX 360, és que aquesta versió de N3DS gracies a Ubisoft Barcelona, és el primer joc que ve amb tots els textos ( no n'hi ha veus en el joc) en Català.

Per este motiu, per que encara que és un poc repetitiu m'ha donat unes 10 hores d'entreteniment. Li done al joc un.....

7,5 de 10


PD.Crec que per el simple fet de ser el primer joc en estar completament traduït al Català, ara que està prou econòmic (uns 19,90), tot jugador Valencià, Català o Balear que s'estime la nostra llengua, hauria de comprar-lo per donar suport al joc en català i que les companyies puguen vore que és un mercat vàlid i beneficiós per als dos bàndols.