dimecres, 10 d’abril del 2013

Més d'un any amb Ps Vita


El darrer 22 de febrer va fer un any que va eixir la Ps Vita en les nostres terres. Recorde el nerviosisme amb aquesta consola. Tenia moltes esperances posades en ella, sobretot amb el seu potencial. Per això el mateix dia de llançament estava a les 10 del matí en la porta de la Fnac amb el meu tiquet de reserva i 330€ en la butxaca per comprar-la amb l'Uncharted Golden Abyss, targeta de memòria, funda i algun protector per la pantalla.

Van passar unes setmanes i estava totalment enamorat de la consola. Molt bona resolució de la pantalla, una bona interfície, potencial per moure uns gràfics espectaculars i a més Uncharted era un joc espectacular que a banda aprofitava totes les característiques de la consola. Però... va passar el temps (dues setmanes més) i tota aquesta màgia es va anar perdent per la falta de jocs. En un més havia completat l'Uncharted en tres dels quatre nivells de dificultat i agafat el 60% dels col·leccionables. Vaig comprar també en format digital Scape Plan, però tot i que m'agradava molt la temàtica, l'entorn i els personatges, el seu pèssim control va fer que l'abandonara les 10 pantalles.

Va anar passant el temps i la consola va agafar una bona quantitat de pols. Tot i que havia comprat el Lumines, no deixava de ser el mateix joc de “puzzles” amb diferent música (i molt bona des de'l meu punt de vista). Però seguia passant el temps i la meua benvolguda Ps Vita seguia en la prestatgeria dins de la seua funda esperant algun joc que pagara la pena.

Va arribar Juny, i va arribar acompanyat del tant esperat Gravity Rush. El vaig comprar el mateix dia de llançament desitjós de poder jugar de nou amb aquesta consola. Va coincidir amb el primer de molts viatges en tren que faig a Sitges. Així que em vaig passar quasi tot el viatge jugant-lo. Conclusió, un joc que la seua temàtica i jugabilitat em van captivar, però que la història no deixava de ser una “japonesada” avorrida, i després d'aquell viatge no vaig tenir cap gana de tornar-lo a jugar (el vaig canviar per un New Super Mario Land 2 no fa molt).

Els viatges amb el transport públic en l'estiu varen ser horribles gràcies a que no teníem gairebé jocs interessants. Si utilitzava aquesta nova portàtil, era per poder jugar als jocs que vaig comprar de Psx en Ps3 i que funcionaven molt bé en aquesta portàtil. Però no deixaven de ser jocs antics què ja els vaig jugar en el seu temps. El que volia era que eixiren d'una vegada jocs com deu mana.

En Octubre va arribar una nova retaula de jocs que pareixien prou decents. Call Of Duty Black Ops: Desclassified, Silent Hill Book of Memories, Assassin's Creed 3: Liberation. Però pareix que no és or tot el què llueix i no paga la pena gastar-se els gairebé 40€ que costaven els jocs. D'això l'Assassin's Creed em va donar moltes hores de joc entretingudes, però com podeu veure en el meu anàlisi, no em va fer feliç del tot.

Val què han eixit títols com Metal Gear HD, Zone of Enders HD o Sly Cooper HD. Però no els trobe com novetats. Són reedicions de jocs que ja tinc en consoles antigues i què a banda si compres la versió de Ps3, aquesta ve més completa què la de la seua germana portàtil.

Ja ha passat més d'un any i tinc només 3 jocs en format físic i dos en digital (indis). Com volen enganxar a la gent si no tenen cap títol de qualitat?. A banda, què passa amb les funcions d'interacció amb la seua germana major? Una de les funcions que més m'agradava era la de poder jugar a jocs de Ps3 en la meua portàtil en qualsevol part de la meua casa. Per ara nomes un 2% dels jocs de Ps3 tenen eixa funció (God of war collection I i Ico & Shadow of the colossus HD). Ens van vendre la moto amb aquesta funció i després res de res.

Amb aquestes paraules no vull dir que no hi han jocs per la consola. N'hi han un fum. Però la qualitat d'aquestos -per mi- és prou dolenta. I per suposat no és una consola dolenta. Tot el contrari, em pareix una consola perfecta, potent però que no li estan donant el suport necesari. L'únic al què li tinc una mica de ganes és Soul Sacrifice. Però no vull fer-me moltes il·lusions amb ell. Quan es puga em baixaré una demostració del joc, i si paga la pena en poder em faré amb ell.

Vosaltres teniu la consola? Què vos pareix una vegada l'heu provada per un temps?

Bé, moltes gràcies pel vostre temps, i en breu continuaré fent alguns anàlisis i opinions de temes d'actualitat d'aquest món.

Ja Stay Tuned.