dimecres, 17 d’abril del 2013

Plague Inc.


Ndemmic Creations, Plague Inc
MiniClip, 2012, IOS i Android, PEGI +18. Hores de joc infinites.

Fa ja alguns mesos que el meu amic Miguel em va mostrar en el seu Ipad el videojoc Plague Inc. Al principi vaig pensar que era un joc del muntó, però no fa gaire el vaig descarregar i va canviar totalment la meua manera de veure el joc. Per què? Plague Inc és un joc addictiu, amb molts nivells de dificultat i amb una mecànica de joc que pareix plana però que té els seus embarbussaments.

El joc ha sigut creat per Ndemmic Creations. Una filial de la creadora de jocs MiniClip. Plague Inc ha sigut el primer videojoc d'aquesta companyia de jocs independents, i he de dir que em lleve el barret per la gran quantitat de descàrregues que ha tingut aquest joc, sense nomenar les dues expansions que ha tingut.

La mecànica del joc és ben senzilla. El jugador és el creador d'un microorganisme, el qual ha d'infectar a tot el planeta i aconseguir acabar amb tota especie viva. Per assolir aquesta tasca el jugador anirà guanyant punts d'ADN amb els quals farà que el microorganisme evolucione. Com pot evolucionar? Molt fàcil. S'ha de evolucionar la transmissió (aire, aigua, sang, etc) s'ha d'evolucionar la resistència (fred, medicaments) i s'han d'evolucionar els símptomes.

El joc com he dit al principi és ben senzill. Mitjançant un mapa del món, el jugador triarà el tipus de microorganisme (virus, fong, etc) i triarà quin serà el país on vol que aparega el primer infectat. A mesura que anem evolucionant-lo, s'aniran infectant més persones, els punts d'ADN aniran creixent i podrem anar evolucionant més i més la nostra arma biològica. A mesura que passa el temps apareixeran uns globus que s'hauran de tocar per guanyar punts o per a que la cura contra nosaltres no avance. El joc finalitza quan hem aconseguit destruir tota la població del món (guanyaríem) o quan la cura ha sigut completada i el món torna a la normalitat.

En principi la mecànica és molt bàsica, però no és així. S'han de tenir en compte moltes coses. El microorganisme no pot ser molt letal ja que mataria a les persones abans de que infectara a més. No es pot comprar evolucions sense llegir abans com actua. Cada evolució té una funció i depenent del país on comencem, s'ha de mirar les característiques d'aquest per fer-lo més invulnerable i poder infectar més ràpid. Per exemple: Espanya és un país càlid, urbà amb una sanitat bona. Així doncs s'haurà de fer resistent al calor i als medicaments i que el mitjà de transmissió siga urbà.

Els gràfics com es pot veure en les imatges són ben normalets. Però no cal tenir uns gràfics increïbles per poder gaudir d'aquest joc. La gracia recau en poder imaginar-nos tot el mal que estem creant a nivell mundial i heu de creure'm que això té molta gracia.

En canvi la música podria haver sigut un poc millor. Aquesta pot resultar interessant quan es porta poc temps jugant. Quan han passat ja 10 minuts i torna a començar la cançó de nou, un està fins als nassos i acaba desactivant-la i posant la música que puguem tenir en la nostra tauleta o telefon.
En conclusió Plague Inc és un joc casual. Amb això no vull dir que qualsevol que mai haja jugat a un videojoc el trobarà fàcil. Mentida. El joc és casual ja què no es jugarà de forma continua. Un dia fas una campanya, als tres dies fas un altra. La duració de cada campanya dependrà de la nostra destresa a l'hora d'evolucionar i de prevenir la cura. Potser uns 15 minuts o 40 minuts. Però el que sí que puc dir, és què sap com enganxar una vegada li agafes el truc i això en el món de jocs per a mòbil és prou difícil.

Per això la meua nota és un 9 de 10.

Perquè els viatges en tren són molt ràpids, perquè en Android és de bades (amb publicitat i en IOS té un preu de 0,79€. I perquè mai haguera pensat que em divertiria tant imaginant què estic destruint tota la humanitat amb tan sols un mapa del món i unes quantes xifres.


1 comentari:

Alberto ha dit...

cagaleres, transmissió per cabres, rates, aire!!! per a degenerats i per a intelectuals!! cap persona esté lliure de aquest jóc gripós!!

Mola, pots passar 15 minuts ó 40 ó 50. Es un casual ben fet.