dijous, 21 de març del 2013

New Super Mario Bros 2

Nota. Al tractar-se d'una altre joc de Mario, he volgut fer un altre tipus d'anàlisi. Un més personal, ja que sóc un gran fan d'aquest lampista i també perquè ja s'han dit moltes coses sobre el joc. Així que vull donar la meua impressió general del joc, i no endinsar-me en un anàlisi més tècnic (com he estat fent fins ara).


Amb l'eixida de la portàtil Nintendo Ds, es va anunciar una nova entrega de Mario i en dos dimensions. Molts seguidors de la saga varem quedar entusiasmats ja que no eixia una aventura en dos dimensions des de la Super Nintendo. A l'any següent d'anunciar-se ix New Super Mario Bros. Tot i que seguia sent el mateix de tota la vida (princesa raptada per la família Koopa, bolets màgics, flors de foc, warpzones, castells, etc), aquesta nova versió incloïa nous moviments (trets de les aventures en tres dimensions) i nous reptes com la de trobar les 3 monedes/estel de cada nivell. Així que els fans de tota la vida el vam rebre amb els braços oberts.

Amb Nintendo Wii van fer el mateix. La mateixa mecànica ja vista, però amb dos disfresses noves i la possibilitat de jugar quatre jugadors al mateix temps de forma cooperativa. Bé, més que cooperativa es podria dir putejadora, perquè recorde partides en les que un nivell podia ser etern gràcies a les closques de tortuga volant per tot arreu, robatoris d'ítems i espentades cap els penya-segats, tan sols per fotre als companys.

Amb New Super Mario Bros 2, tinc una sensació molt freda. He analitzat seriosament aquesta sensació i he arribat a la conclusió que el joc és curt, és fàcil i l'única novetat que han introduït per poder ser rejugat és l'assoliment d'aconseguir un milió de monedes.

Quan es comença el joc és prou divertit. En va agradar moltíssim tornar a agafar la disfressa d'Os Rentador tal i com recordava del Super Mario Bros 3 de la Nintendo de 8 bits (N.E.S). Però una vegada s'han finalitzat tots els nivells, agafat totes les monedes/estel i desbloquejat i finalitzats tots els mons ocults (si sou jugadors experimentats pot portar-vos unes 7 hores, ja que la majoria de coses es poden trobar en la primera ronda del joc) tan sols queda trobar el milió de monedes.

El milió de monedes... crec que no hi ha assoliment més avorrit que aquest. Per què? Doncs és ben fàcil d'explicar. S'han de repetir els nivells tractant d'arreplegar el màxim possible de monedes. Per això es poden trobar alguns ítems especials com: La flor daurada (cada projectil que llancem converteix les rajoles en or i cada enemic donarà un mínim de 5 monedes, donant més si enllacem diferents morts) el bolet daurat (donarà cinquanta monedes), la rajola màgica (aquesta s'agafa quan es colpeja moltes vegades una rajola amb monedes. El propòsit es córrer el més ràpid amb ella posada, ja que ens donarà més monedes segons la velocitat).


També facilita aquest assoliment el mode “Fiebre del oro”. Amb aquest mode juguem a l'atzar 3 nivells i en un minut s'han d'arreplegar totes les monedes possibles. La gracia d'aquest mode, que quan saltem al masteler final, si aconseguim saltar a la part més alta, es multiplicarà per dos el nombre de monedes. Acumulant-se totes les monedes que anem agafant en els següents nivells, podent haver arreplegat un fum de monedes al final dels tres nivells (el meu rècord està en 13.600).

La gracia d'aquest mode, és que si es trobar algú pel carrer, el Street Pass agafarà el seu rècord i tindrem un nou assoliment, superar el seu nombre màxim de monedes (en un més que porte jugant i portant la consola per diferents ciutats com Alacant, Barcelona, etc. Encara no he trobat a ningú que tinga un rècord per superar). I tant arreplegar monedes tan sols donarà una animació ben dolenta i les gràcies per ser un gran jugador. Ja podrien haver desbloquejat un nou mode més difícil de joc, o un altra cosa més gustosa.

En quant al cooperatiu, podria haver sigut molt bo. Podria, ja que només és multi-jugador local. Això que vol dir? Què has de trobar a alguna persona amb el joc i quedar amb ell per poder jugar. Crec que no haguera costat molt haver fet un cooperatiu en línia i poder jugar amb els amics enregistrats o amb jugadors aleatoris, creant d'aquesta manera un nou “pique” i poder aconseguir el milió de monedes.

En conclusió, New Super Mario Bros 2 és més del mateix (cosa que no està malament) a més de curt amb una dificultat molt fàcil (com s'agafen tantes monedes, la primera ronda la vaig acabar amb unes 300 vides). Honestament, crec que el motiu d'aquest joc, ha sigut traure diners amb molt poc esforç i donant un nou Mario al catàleg de la consola. Si almenys haguera tingut un mode en línia, potser la cosa haguera canviat un poc.

Per això la meua nota final és:

6 de 10 punts.

Perquè tot i que m'ha agradat, he tardat unes 7 hores en aconseguir els 100% del joc i 45€ (què no baixarà mai de preu) em pareix un poc estafa. Pel mateix preu vos recomane Super Mario 3D Land. Què encara que siga en tres dimensions, enganxa moltíssim i és ben complicat en els últims nivells.