dilluns, 18 de març del 2013

Les odioses actualitzacions

Des de que va començar l'actual generació de consoles (allà pel 2005) què s'han inclòs noves característiques en elles. Ja no sols són aparells electrònics amb els quals introduïm un joc (ja siga en cartutx o en disc) i gaudim d'una bona estona jugant a un joc. Des d'aquesta generació els jugadors hem pogut veure com les consoles de videojocs han passat a ser uns centres multimèdia d'allò més complets. Canals on es poden veure vídeos musicals, programes de televisió, consultar una pàgina web, visualitzar pel·lícules o escoltar música mitjançant un disc o un disc dur, comprar qualsevol contingut en la tenda, inclús s'ha creat una mena de xarxa social on parlar per una conversa de veu, per missatges i compartir els teus assoliments amb ells.


Tot això és fabulós, pel mateix preu que abans compraves una consola, ara tens un centre multimèdia al saló de la teua casa. Però què passa quan vols fer una partideta ràpida (perquè tens uns 30 minuts lliures) i només encendre la consola el sistema et diu que si vols tenir accés a la xarxa has d'actualitzar el sistema. De vegades et dóna el mateix ja que vols jugar a alguna coseta simple, però i si vols jugar en línia? Possiblement l'actualització siga com mínim de 200 megues i no tens més remei que actualitzar el sistema per poder-te connectar. Així què la partideta ràpida ja no és tan ràpida. De segur que l'actualització tardarà uns 15 minuts en descarregar-se (alguns tenim connexions de 3 megues encara) i uns 5 més en instal·lar-se. Però el més emprenya de tot és quan després d'haver esperat eixe temps en actualitzar la consola, arriba el joc i et diu que n'hi ha un pegat que s'ha de descarregar. Honestament a mi se m'han llevat les ganes de jugar i preferisc fer qualsevol altra cosa.

I més emprenyant és quan compres un joc antic i només començar-lo et diu que tens 10 pegats de més de 200 megues cada un i estàs quasi dos hores per poder començar-lo com em va passar amb el Pain o el Gta IV. Com he dit abans, quan porte quasi 20 minuts esperant per poder començar-lo, ja quasi no tinc ganes de jugar-lo, i encara menys quan porte quasi dues hores actualitzant el sistema.

Enrere queden eixos dies de encendre la consola i en menys d'un minut estar jugant. Ara tot són pegats per tapar les errades que no han solucionat des d'un principi o actualitzacions del sistema que no donen servicis nous i l'únic que serveixen és per millorar la seguretat antipirateria. Molts direu que sobretot els pegats dels jocs no cal instal·lar-los. Però quan el joc abans de començar la primera partida et diu que tens 10 per descarregar, de segur que un d'ells repararà alguna cosa que és vital per poder jugar com Deu mana.

Crec que no fa falta fer una conclusió sobre què és el que opine d'aquesta manera d'actuar de les companyies encarregades de fer-nos gaudir d'aquestos productes. Tot així diré que no m'agrada gens i que han sigut els causants de llevar-me les ganes de jugar quan estava desitjós de fer-ho.

A vosaltres també vos ha passat?