dimecres, 27 de febrer del 2013

Gears of War 3

EPIC Games, Gears of war 3
Epic Games, 2011, Xbox 360, P.E.G.I +18 Hores de joc 15h.

Fa ja un any i mig que Epic Games va llançar al mercat la tercera part de la Saga Gears of War. Criticada per uns i molt lloada per altres, el que queda clar és que les aventures de Marcus i Dom contra els Locust, no deixen indiferent a ningú.

Epic Games per qui no els conega és una creadora de videojocs fincada en l'estat de Utah als Estats Units d'Amèrica. Del seu bressol han eixit desenes de jocs gloriosos des de fa més de 20 anys. Entre els més destacables es poden trobar el mític Jazz Jackrabbit, els competitius i addictius Unreal Tournament i els controversos Infinity Blade per a les plataformes mòbils de Apple (Iphone i Ipad). Són també culpables del motor gràfic Unreal Engine que tantes creadores de jocs han utilitzat i jugadors gaudir. Jocs com Mirror's Edge de l'equip DICE, la trilogia de ciència ficció Mass Effect de BIOWARE i l'invisible I'm Alive d'UBISOFT.

Amb esta tercera part de la franquícia, el jugador es troba amb un món destruït i desolat. Un món en el qual els humans sobreviuen com poden, els Locuts continuen fent de les seues i una nova especie -Els Lambent- són una amenaça molt més forta per el futur dels humans. Els pocs CGO que queden són els únics que segueixen lluitant. Però estos s'han guanyat una dolenta reputació pels seus actes demolidors de ciutats. Tan sols un missatge del pare de Marcus Phoenix donarà les esperances necessàries per continuar lluitant contra esta amenaça.

Així doncs durant 31 capítols dividits en 5 actes, es tanca una història plena d'acció, vísceres i moments èpics. El jugador es trobarà davant de la història millor creada i més llarga de tota la saga. Una història plena de moments bèl·lics on les bales bufaran per tot arreu, moments emotius on es mostraran les reaccions mes tendres d'estes màquines d'assassinar, moments còmics replets de acudits simples i comportaments poc correctes, etc per gaudir en solitari o acompanyat dels teus amics. La joia de la corona d'esta nova entrega és l'afegit de poder defensar-te de les hordes d'enemics amb un multi-jugador de quatre persones. Això què vol dir? Diversió i matança en companyia de quatre companys, adoptant cadascú un dels personatges principals a més de competir amb els marcadors del Mode Arcade. Veient en tot moment quin dels quatre a fet més “pupeta” als enemics mitjançant puntuacions segons la destresa de cada jugador.


Però no sols d'història viu este joc. Una vegada finalitzat el mode de joc principal, el joc ofereix diferents modes per poder seguir gaudint d'ell. Començant per el mode Horda on adoptant el paper d'un humà o un Locust (nou mode instaurat en este joc anomenat Mode Bestia), s'ha de liquidar a totes les hordes d'enemics que vindran una darrere de l'altra, sent cada una d'elles més complicada que l'anterior, arribant a suposar un vertader repte inclòs per als més experimentats. Sobretot si es tria el Mode Bestia, el qual es poden triar diferents tipus de Locust i cadascun té una característica diferent.

Gràficament el joc ha millorat molt. Els escenaris no són més grans que en les darreres entregues, però estos si que estan molt més detallats. També s'ha de tenir en compte les millores dels jocs de ombres i llums, els efectes especials, unes explosions impressionantment grans, esguitades més abundants de sang de qualsevol color i uns vídeos CGI molt fluïts i ben sincronitzats amb els diferents jugadors en una xarxa local (sense retràs).

L'equip de Gears of War 3 ha sabut com esprémer tot el suc al seu motor gràfic Unreal 3. Però el joc pateix algunes errades que no han sigut rectificades. Errades com enemics que apareixen de sobte i per l'esquena, quan és completament impossible que apareguen per darrere (l'horda ve sols per davant), enemics soterrats en l'asfalt i damunt continuant el seu avanç,penjades del joc que faran que el jugador haja de reiniciar l'últim punt de control i llocs completament oberts amb camins i tot els quals no es pot passar delimitats per un mur invisible.

Tot així, el joc funciona a les mil meravelles. El sistema d'apuntat és molt precís i molt suau. La cerca d'objectes no és molt complicada però s'ha de posar molta atenció per trobar-los tots. De vegades apareixen moltíssims enemics en pantalla sense baixar en cap moment el framrate continuant en tot moment en 30 imatges per segon. A més el joc ve acompanyat per una Banda Sonora i un doblatge al Castellà (llàstima que no estigués en Català, encara que foren subtítols) increïbles.

La música ha sigut composta per Steve Jablonsky , el qual delectarà al jugador amb una selecció de talls musicals que acompanyen molt bé al joc depenent de l'acció i augmentant una gran quantitat de sensacions i sentiments diferents depenent del jugador (a un servidor li ha posat els cabells de punta en més d'un moment). La veritat és que a l'autor no li falta experiència. A les seues espatlles deixa bandes sonores de algunes pel·lícules com The Hitcher i Pesadilla en Elm Street el remake i jocs com: Gears of War 2Sims 3Metal Gear Solid 2 i Prince of Persia y las Arenas Olvidadas entre altres.

Tan sols queda parlar de l'efecte 3D estereoscòpic. Què és pot dir? Que tans sols és un afegit i que no s'han preocupat molt en crear un bon joc en 3D com Uncharted 3. Els efectes no són dolents del tot, al contrari, donen una profunditat perfecta i de vegades es poden vore com alguns personatges ,en seqüencies CGI, ixen exageradament de la pantalla. El problema? Que la baixada gràfica és tan gran que ni els millors efectes tridimensionals valen la pena. Val que quasi tots els jocs que disposen d'efectes tridimensionals (com els últims Assassin's Creed, Uncharted 3, Batman Arkham City) no arriben a una resolució major de 540p. Però tot i així estan ben detallats i dóna gust jugar-los amb este efecte. Però el que es veu ací... val la pena desactivar l'opció i jugar-lo amb una bona resolució en alta definició. Esperem que la nova generació de consoles es puga jugar en 3D amb una resolució de 1080p o superior.

En conclusió, Gears of War 3 és un joc que consisteix tan sols en avançar i matar. Però ho fa tan bé que val la pena completar el joc i possiblement més d'una vegada. A banda de que el jugador pot trobar hores i hores de joc amb els modes alternatius que es proposen i competir en la xarxa amb jugadors de tot el món.

Per això la meua puntuació del joc és:

9 de 10.

Perquè és un joc que m'ha tingut enganxat al sofà jugant amb un amic durant 15 hores, a banda de les que he fet en solitari amb els modes alternatius. Perquè comparant amb les darreres entregues, la història d'esta última entrega és increïble com de assolida està i sobretot perquè han hagut moments en els que se m'han posat la pell de gallina amb el conjunt en general de tot el que estava veient en el meu televisor (acció frenètica, música que acompanya molt sorprenent i una jugabilitat meravellosa).




 Com sempre deixe un xicotet video per que pugau vore el joc en qüestió.